Wednesday, December 22, 2010

Sate Kajang Haji Samuri


Borink makan kat umah??? Jom try sate kajang Hj. Samuri...katne?? Kat kajang la....hahahah
Harga bagi aku berpatutan utk kami (4 org dewasa dan 3 org kanak2)...

Lokasi : Sate Kajang Hj Samuri, Bangunan Dato' Nazir








Monday, December 20, 2010

My Wish List 2011







Ini adalah antara my wishlist ak thn dpn....
Try harder to get it!!!
Bila da pki iPhone gian lak nak pki iPhone4 dan iPad....huahuahua

Sunday, December 19, 2010

Kotex LUXE Ultrathin Design Pad

Wow!! Agak-agak korang nk beli x kotex yg macam nie
...pergh!! Nk pakai pun rasa sayang
Apa lagi yang best tentang Kotex Luxe Ultrathin nie???



Fusion Technology
Satu gabungan revolusi seperti 'dry net' dan 'cotton-like covers' untuk membantu korang mendapatkan kekeringan.
MicroMax® Core
'Super absorbent ultrathin core' membantu
memaksimakan perlindungan.
Longer Wings
Terdapat 'side coverage' yang akan
mengelakkan dari kebocoran sebelah tepi.
Anti-leak channels
Terdapat 'Channel fluid' dalam pad
untuk membantu menghalang kebocoran dikeliling.


Kotex Luxe akan dipasarkan dalam tin
seperti ini sehingga 31st December 2010.
pada harga seperti di bawah:
RM4.90 for a pack of 6 (3 patterns)
RM 15.90 for pack of 20 of KOTEX® LUXE* Fusion Day(23cm)
RM 15.90 for pack of 20 of KOTEX® LUXE* Fusion Night (32cm)


Nak tau lebih lanjut layari kotex

Thursday, December 16, 2010

Jangan Bertengkar Lagi


Sadarkah kekasih kelakuan kamu
Sungguh sangat menyiksa aku
Padahal ku beri apa yang kau mau
Tapi kau tak mengerti aku

[*]Sakitnya hatiku
Dengan semua caramu
Bila kau terus begini
Nanti ku bisa pergi

[**]Aku mohon sayangilah
Diriku di dalam hidupmu
Dan kamu jangan kasar-kasar lagi
Dengarlah pujaan hati

[***]Aku mohon mengertilah
Kita Jangan Bertengkar lagi
Hadapi semua dengan dingin hati
Dengarlah pujaan hati

Back to [*][**]Back to [***] 2x

Jom Tonton Cinta Kirana Episode 90




Episode 90





Wednesday, December 15, 2010

Tentang Perasaanku - Irwan Syah


TENTANG PERASAANKU





Aku takkan lelah menunggu

Hingga waktu ajal menjemputku

Takkan pernah ada sesalku untuk menunggumu


Aku harus tetap menunggu

Hingga nanti aku berbaring

Sampai mati aku akan tetap menunggumu



Ingin ku gapai bulan dan ku petik bintang

Ingin ku berikan semua hanya untukmu

Agar kau tahu besarnya cintaku kepada dirimu


Ku ingin kau tahu tentang perasaanku

Ku ingin kau tahu besar cinta padamu

Ingin ku berikan sisa waktuku

Dan sisa umurku sampai mati



Aku harus tetap menunggu

Hingga nanti aku berbaring

Sampai mati aku akan tetap akan tetap menunggumu



Ingin ku gapai bulan dan ku petik bintang

Ingin ku berikan semua hanya untukmu

Agar kau tahu besarnya cintaku kepada dirimu


Ku ingin kau tahu tentang perasaanku

Ku ingin kau tahu besar cinta padamu

Ingin ku berikan sisa waktuku

Dan sisa umurku


Ingin ku gapai bulan dan ku petik bintang

Ingin ku berikan semua hanya untukmu

Agar kau tahu besarnya cintaku kepada dirimu


Ingin ku gapai bulan dan ku petik bintang

Ingin ku berikan semua hanya untukmu

Agar kau tahu besarnya cintaku kepada dirimu


Ku ingin kau tahu tentang perasaanku

Ku ingin kau tahu besar cinta padamu

Ingin ku berikan sisa waktuku

Dan sisa umurku sampai mati


Jom Tonton Cinta Kirana Episode 89




Episode 89






Monday, December 13, 2010

Jom Tonton Cinta Kirana Episode 88






Episode 88












Terus Terang



Lirik Terus Terang

Jangan pernah kau katakan woo woo
Bahwa cintaku terlarang woo woo
Karna tak ada yang tahu
Arti cinta sesungguhnya

Cinta datang dari Tuhan woo woo
Yang tak mungkin kuhindarkan woo woo
Karna aku manusia
Yang pastinya butuh cinta

Kepadamu aku terus terang
Bahwa aku memang masih sayang
Demi kamu aku relakan perpisahan

Hanya aku yang aku sayang
Bersamamu jiwaku melayang
Demi kamu aku relakan perpisahan


Cinta datang dari Tuhan woo woo
Yang tak mungkin kuhindarkan woo woo
Karna aku manusia
Yang pastinya butuh cinta

Download mp3

Sunday, December 12, 2010

Sony nwz-w252





Skali aku tgk mp3 player nie memang menarik...tertarik da' bomb!! Nasib Seng Heng punya redeem point ada ckit... bole la ak redeem ujung bulan nie tmbh duit ckit da dpt rembat satu hehhehe...Nk tau apa yang menarik???

* Bole dibawa pegi jogging

* Water resistant/ sweat resistant walau byk mana peluh kuar tetap
maintain

* Zero distraction xde wayar headphone lgsg






Saturday, December 11, 2010

Bagaimana nak jadikan Mp3 ringtone dalam iphone

Senangnya je korang try follow step kat video bawah nie...ak da try x phm bole komen...


video

Utk first time user (yg baru beli iphone) maybe akan rasa pyh nk masuk lagu dan macam2 tapi sound je kat ak insyaAllah bole diselesaikan....

Friday, December 10, 2010

Jom Tonton Cinta Kirana Episode 87


Episode 87

Jom Tonton Cinta Kirana Episode 86




Episode 86





Budak-budak bila bergaduh...




Be matured ok....
To all folk yang ada x puas ati ngn sesapa table talk je senang... panggil semua yang korang x puas ati tue...then we discuss its good for each other.
Rasanya smlm ak baru selesaikan mslh ak sendiri...rasa lega ckit coz kita da hari2 jumpa susah senang kita sesama 'teamwork' so bila ada problem mcmnie masing2 tarik muka payah...
Sebagai orang yg lebih tua xpe ak mengalah dan berbincang skurgnya ak tahu apa mslh dan terus selesaikan kalau tidak rasa tak selesa tue bersarang kat hati mmg akan rasa lain macam. Mungkin tak bertegur sapa utk short term solution its ok tapi ak x berapa suka sbenarnya. Then its good utk luahkan dkt fb atau memana je tapi cuba pk kan perasaan org lain yg terasa ingat ye berdosa kita menyakiti hati org lain. Itu gunanya otak Tuhan bagi supaya kita saling ingat mengingatkan...ak bukannya baik tapi ak tak suka bnd macam nie terjadi pada diri ak juga. So.... be matured jgn macam budak2 benda bole bawa berbincang kita bincang... selesai ke masalah kalau masing2 perli memerli...cakap belakang???? hasut menghasut???

Tapi bila dah bagi banyak peluang, masih tak berubah, hmm itulah jawapannya....stop thinking about the grudge too much...kadang2, memang kita kene biarkan si luncai terjun dengan labu-labunya kalau tak kita yang tenggelam...Salam

Wednesday, December 8, 2010

Siapakah Maher Zain???



Inspirasi Maher datang dari bapanya yang juga seorang penyanyi, yang merupakan penyanyi tempatan dalam bandar raya Mediterranean yang cantik iaitu Tripoli - Lubnan. Maher telah mendapat 'keyboard' pertamanya apabila beliau berusia sepuluh tahun dan semenjak itu muzik secara rasminya telah menjadi sebahagian dari dunia Maher.

Keluarganya telah berpindah ke Sweden apabila Maher berusia 8 tahun , di mana dia meneruskan persekolahannya , dan kemudian memasuki universiti dan mendapat Bachelors dalam Aeronautical Engineering. Dengan persekitaran yang berubah di sekelilingnya, satu perkara tetap sama - keinginannya yang kuat terhadap muzik.



Setelah terlibat untuk seketika dalam latar muzik sebagai satu penerbit muzik, Maher telah diperkenalkan kepada RedOne, satu penerbit muzik berbakat yang sedang meningkat naik dalam latar muzik di Sweden. Maher mula bekerja dengan RedOne dan kemudian berpindah ke New York. Untuk beberapa tahun dia bekerja di tengah-tengah kesibukan industri muzik NY, bekerja dengan artis-artis seperti Kat Deluna pada album hit kemunculannya seperti 'Whine Up' dan˜'Run Show'. Maher telah mendapat satu pekerjaan idaman untuk seseorang begitu muda dalam perniagaan glamor sebegitu, tetapi Maher merasai bahawa ianya jauh daripada apa yang diinginkannya, "saya sayangkan muzik tetapi saya benci semua yang mengelilinginya, ianya seperti ada sesuatu yang tidak kena".

Pada Januari 2009, Maher Zain memutuskan untuk mengusahakan sebuah album yang mencerminkan identitinya iaitu " Arab, Islam dan Kebaratan - dan menandatangani dengan Awakening Records. Album M Maher bertajuk Thank You Allah telah mencecah nombor 1 di Amazon World Music Chart dan nombor 9 pada Carta-carta R&B.

Pada Januari 2010, dalam satu pertandingan muzik diatur oleh Nujoom FM (Radio Muzik stesen terbesar Egypt) track Maher 'Ya Nabi Salam Alayka' telah diundi sebagai lagu terbaik untuk 2009. Disusuli nama-nama besar seperti Hussein Aljismi, Mohammed Mounir and Sami Yusuf. Maher telah pun membuat persembahan "Sold Out" konsert-konsert di Algeria, Australia, Belgium, Kanada, Mesir, England, Perancis, Belanda, Sweden , dan AS dan akan menjadi "bintang muzik Islam terkenal".

Jom Tonton Cinta Kirana Episode 85


Episode 85










Monday, December 6, 2010

Kata Ibu adalah Doa


Bila anak-anak kita berlari-lari...

kita akan menjerit "Jangan lari laju-laju, nanti jatuh!!"...

Adakah anda sebagai ibu terfikir bahawa setiap kata-kata

yang terkeluar sama ada sedar atau tidak

merupakan satu doa..

Ketahuilah doa ibu adalah doa yang paling mustajab!!

Apa kata kita tukar ayat di atas tadi

kepada ayat yang lebih positif...

"Lajunya lari, perlahan sikit!!"

Kan lebih elok...

So...as a mother kita kena jaga perkataan

yang keluar dari mulut kita terutama

ketika kita marah...

Kesian anak kita yang tak berdosa tue


Jom kita hayati cerita ringkas ini...

Ucapan Ibu Adalah Doa Bagi Anaknya

By: agussyafii

Ucapan ibu adalah doa bagi anaknya.

Itulah yang pernah dialami seorang ibu, kisah yang pernah terjadi yang pernah saya dengar.

Semoga kisah ini menjadikan kita, sebagai ibu dan ayah agar lebih berhati-hati jika mengucapkan sesuatu bagi buah hati kita agar jangan sampai terjadi penyesalan dikemudian hari.

Maka ucapkanlah dan bertuturlah untuk kebaikan,

keberkahan dan kesehatan putra-putri kita.

Kisah itu berawal pada

Malam itu saya kedatangan seorang ibu.

Ibu itu bertutur dengan

air mata yang sudah tak terbendung lagi.

Dia menceritakan bahwa dirinya

pernah memiliki dua anak

laki-laki yang ditinggal bapaknya.

Anak yang pertama berusia 7 tahun

dan yang kedua berusia 5 tahun.

Anak-anaknya tumbuh dengan kondisi

memprihatinkan dan nakalnya

luar biasa karena kenakalannya sampai

seringkali dilabrak tetangga karena

ulah anak0anaknya."Sampai satu hari mas" kata sang ibu dengan bercucuran air mata.

"Saya membawa kedua anak itu kekuburan

bapaknya dan saya katakan,

Pak. Nih urus anak-anakmu.

Aku sudah tidak sanggup lagi."

Kata sang ibu.

Seminggu kemudian dua anaknya

meninggal dunia karena sakit.

"Ya Alloh, Ya Robbi"

tak terasa kata-kata itu terucap.

Kisah itu terasa menyayat dihati.

Seolah mengiris lubuk hati

yang paling dalam, membayangkan betapa

berat beban seorang ibu yang mengurus

dua anak yatim sampai pada

satu titik ketidaksanggupan.

--"Adapun terhadap anak-anak yatim maka janganlah kamu bersikap kasar terhadapnya dan adapun orang yang meminta-minta maka janganlah engkau usir dan adapun nikmat Tuhanmu hendaklah engkau sebutkan sebagai perwujudan syukur. (Surah Adh Dhuha Ayat 9-11).Wassalam,agussyafii

Tuesday, November 23, 2010

Ok ke pink??



Dulu memang cukup payah nak tengok lelaki pakai pink tapi sekarang?? Doang dah berani..cayalah!! Masa aku kecik-kecik dulu selalu menganggap pink hanya utk perempuan kalau lelaki yang berani pakai tue cuma 'Gay' je.. tapi sekarang fuhhhh... melambak bole nampak kat memana jer tapi jangan salah anggap yang doang 'Gay' plak silap2 ada yang kena peneranjang!!
Tetapi
Di Barat, pink biasanya memang dikaitkan dengan sifat kewanitaan so sesapa yang pakai pink dianggap 'Gay'.
Itu dululah tapi sekarang di barat, warna pink sudah ketinggalan zaman.
Jadi kepada lelaki tulen di luar sana, jangan takut pakai pink sebab anda nampak lebih macho dengan pink..

Jom Tonton Cinta Kirana Episode 73


Episode 73





Jom Tonton Cinta Kirana Episode 72


Episode 72






Thursday, November 18, 2010

Awek cantik pakwe pecah rumah


Sorry bukan nak mengomel mengumpat mengata...(jijie kasi pinjam ayat sat!!). Tapi inilah hakikat bila aku teringat masa aku sedang bekerja kat McD ar, bila customer datang pergh muka awek tangkap lentok bak kata budak2 McD aku ar 'Sundae Strawberry'. Tapi bila tgk partner dia x bley blah...apsal ar jadi mcm tue??? Itulah dinamakan cinta...takkan korang tak pernah bercinta?? Cinta nie bole jadikan kita macam2 sebut je...nak jadi doktor?? Dengan cinta pun bole jadikan korang doktor..pergh!! Macammana?? Bila kita sakit demam rindu dengar suara je demam pun lari terus je baik..betol x?? Best giler kan?? Tapi jangan jadi buta sebab cinta..bukan kerana menangis terkenangkan dia tapi buta sebab tak sedar orang amik kesempatan sebenarnya...


Ps: Cinta pada Allah juga yang kekal abadi

Jom Tonton Cinta Kirana Episode 70


Episode 70





Sunday, November 14, 2010

Apa ahli muzik???

video

Betol ke disebabkan filem P.Ramlee nie ahli muzik dipandang hina??? Tapi sebenarnya ramai antara kita tak tahu ahli muzik boleh wat duit dan boleh hidup senang. Anak buah aku cakap 'Betul kak, orang yang ada Diploma Muzik orang tak pandang sangat...tapi dekat Jepun orang macam nie dipandang tinggi'. Entah aku sebenarnya pun tak tahu sangat pasal muzik tapi pendapat aku la 'Salah ke kalau bermenantu ahli muzik?'...

Kenapa mesti mak??


Pernah tak korang terfikir secara tiba-tiba, kenapa setiap kali bila kita nak maki orang kita akan sebut p#*$mak!! Nape tak sebut k#*$ayah!! Atau pun bile kita melatah kita akan tersebut....Eh mak kau!! Mak aku jatuh!! Ataupun bila kita mati nanti bila talkin dibaca kenapa mesti ber'bin'kan dengan nama mak?? Sedangkan kita didunia ber 'bin' kan dengan nama ayah kita??

Nie kesimpulan yang aku buat sendirilah berdasarkan akal logik aku tak tahu ar pendapat korang macammana plak...
Sebab yang mengandung dan melahirkan kita adalah mak kita so kita akan lebih dekat dan ingat dengan dia. Bila kita dahaga mak lah yang menyusukan kita, bila kita lapar dia jugalah yang memasak dan menyuapkan untuk kita (rindunya suapan mama aku). Biasanya perkataan yang pertama kita akan sebut adalah mama atau ibu atau yang sewaktu dengannya. Bila kita nak exam mak kita lah yang paling sibuk berpuasa dan berdoa untuk kejayaan kita. Mak kita juga yang tahu apa makanan kegemaran kita dan dia juga lah yang akan memasaknya bila kita teringin nak makan macam-macam. Mak kita juga lah yang akan memberi kita semangat setiap kali kita menghadapi dugaan dalam hidup. Banyak sangat yang mak kita buat yang kita tak mampu untuk membalas dan yang paling penting "SYURGA DI BAWAH TAPAK KAKI IBU"
Tapi bila kita dewasa kita semakin lupakan mak kita walaupun sebenarnya kita rindu sangat kat dia tapi kita tak tunjuk kita sayang sangat kat dia tapi kita tak tunjuk. Kalau kita sudah habis belajar dan bekerja… bolehkah kita kirim wang untuk mak kita? Kadang-kadang Mak kita tak nak banyak pun lima puluh ringgit sebulan pun cukuplah tapi kita??? Adakah kita buat macam tue...


Tepuk dada tanya hati.





Related Posts with Thumbnails