Thursday, October 22, 2009

Bila mamaku nak kahwin lagi!! (part 1)

Aku di dalam dilema memang all the time in my life aku selalu di dalam dilema...rasa macam citer dalam filem2 atau dalam novel2 jerk..bukan nak minta simpati if sesapa yang terbaca post nie plz give me an opinion pada aku dari sudut negatif dan positif apa keputusan yang perlu aku wat kerana ia akan mempengaruhi kehidupan adik beradik aku yang lain...terutama yang paling kecil (spm tahun nie) yang dapat merasa kasih sayang seorg ayah selama 10 tahun sahaja (ayah aku telah pergi untuk selamanya ketika dia berusia 10 tahun)..
Aku dapat sms dari adik aku bahawa mak aku akan kahwin lagi bulan 12 nie.. Aku ingat aku orang kedua yang tahu selain adik aku yang sms tadi tapi bila aku find out rupanya aku orang terakhir dan untuk mengharukan cerita nie aku dapat tau dari mulut orang lain bukan dari mulut mama ku sendiri. Tapi aku cuba berfikir dari sudut positif maybe sikap aku yang suka memberontak dan mengikut perasaan (sebab aku pernah wat hal dgn mama dan abah dulu). So..jadilah aku orang terakhir yang tau pasal benda nie.
First, aku redha dalam masa yang sama aku nangis walaupun dah 7 tahun arwah abah pergi tapi bagi aku macam baru sekejap jer. Maybe mama aku rasa kesunyian sebab kami adik beradik jarang jumpa jenguk2 mama. Tapi aku still tak bole terima bakal ayah tiri aku yang sebelum nie aku kenal sebagai kawan mama ku (ketika arwah abah ada lagi). Dia baru 2 tahun kematian isteri... memang terkezut beruk..tapir..anjing..bila aku dapat tahu bakal ayah tiri aku org yg aku kenal. Itupun kakak aku yang bagitau... entahlah aku tak boleh nak pk apa2 lagi.. tak dapat terima bakal adik tiri (2 orang doktor lelaki).. macam mana la agaknya....
Hope tak jadi kenyataan....

Friday, October 16, 2009

Another unwanted birthday

Semalam besday aku...
Bertambah lah setahun lagi usia aku...
First of all, thanks to eja the 1st person wish kat aku pada 15/10 jam lebih kurang 12 pagi...
Hepi besday to u2 sweety..........
Then the 2nd one... da' one & only... u know who u r...
3rd is my mom thks 4 da sweet sms... but i can't be what u r written there
To all bdk2 McD Bangi... Aku cinta kamu smua.....
1st when i come to Bangi...rasa cam x syiok jer tapi budak2 bangi
mmg lu orang ada style.. gua respek la...
then i think again and again very nice small town..
hope to stay and have own home there...

Hari nie aku hepi + sedih + pening + masuk air
Banyak benda yg wat aku sedih lately......... hope aku tabah menghadapi!

Saturday, October 10, 2009

Menatap Matamu

Aku minat giler lagu Aril AF7 nie...
Bila closing malam2 aku pasang lagu nie customer pun ikut nyanyi..
Best nya lirik dia....


Sungguh Indahnya Hari Berlalu
Menunggu Kasih Tambatan Hati
Ingin rasanya selalu berbagi
Bersama kala suatu nanti

Andainya kau jadi milikku
Selalu kunyanyikan lagu rindu
Andainya kau dan aku bersatu
Dunia ini berseri selalu

Kuingin dirimu dekat dihatiku
Berdua kita kan raih bahagia
Kuingin dirimu turut merasa
Rasa rindu untuk menatap matamu

Bagaikan bintang nun jauh disana
Terangi malam yang semakin gelap
Jika kau sudi menemaniku
Takkan kulepas walau sedetik pun


Jom layan video aril ok gak...
Best giler suara dia..



video

kalu nak mp3 pun korang ley download kat cni

Aril-Menatap Matamu

Related Posts with Thumbnails