Tuesday, November 23, 2010

Ok ke pink??



Dulu memang cukup payah nak tengok lelaki pakai pink tapi sekarang?? Doang dah berani..cayalah!! Masa aku kecik-kecik dulu selalu menganggap pink hanya utk perempuan kalau lelaki yang berani pakai tue cuma 'Gay' je.. tapi sekarang fuhhhh... melambak bole nampak kat memana jer tapi jangan salah anggap yang doang 'Gay' plak silap2 ada yang kena peneranjang!!
Tetapi
Di Barat, pink biasanya memang dikaitkan dengan sifat kewanitaan so sesapa yang pakai pink dianggap 'Gay'.
Itu dululah tapi sekarang di barat, warna pink sudah ketinggalan zaman.
Jadi kepada lelaki tulen di luar sana, jangan takut pakai pink sebab anda nampak lebih macho dengan pink..

Jom Tonton Cinta Kirana Episode 73


Episode 73





Jom Tonton Cinta Kirana Episode 72


Episode 72






Thursday, November 18, 2010

Awek cantik pakwe pecah rumah


Sorry bukan nak mengomel mengumpat mengata...(jijie kasi pinjam ayat sat!!). Tapi inilah hakikat bila aku teringat masa aku sedang bekerja kat McD ar, bila customer datang pergh muka awek tangkap lentok bak kata budak2 McD aku ar 'Sundae Strawberry'. Tapi bila tgk partner dia x bley blah...apsal ar jadi mcm tue??? Itulah dinamakan cinta...takkan korang tak pernah bercinta?? Cinta nie bole jadikan kita macam2 sebut je...nak jadi doktor?? Dengan cinta pun bole jadikan korang doktor..pergh!! Macammana?? Bila kita sakit demam rindu dengar suara je demam pun lari terus je baik..betol x?? Best giler kan?? Tapi jangan jadi buta sebab cinta..bukan kerana menangis terkenangkan dia tapi buta sebab tak sedar orang amik kesempatan sebenarnya...


Ps: Cinta pada Allah juga yang kekal abadi

Jom Tonton Cinta Kirana Episode 70


Episode 70





Sunday, November 14, 2010

Apa ahli muzik???

video

Betol ke disebabkan filem P.Ramlee nie ahli muzik dipandang hina??? Tapi sebenarnya ramai antara kita tak tahu ahli muzik boleh wat duit dan boleh hidup senang. Anak buah aku cakap 'Betul kak, orang yang ada Diploma Muzik orang tak pandang sangat...tapi dekat Jepun orang macam nie dipandang tinggi'. Entah aku sebenarnya pun tak tahu sangat pasal muzik tapi pendapat aku la 'Salah ke kalau bermenantu ahli muzik?'...

Kenapa mesti mak??


Pernah tak korang terfikir secara tiba-tiba, kenapa setiap kali bila kita nak maki orang kita akan sebut p#*$mak!! Nape tak sebut k#*$ayah!! Atau pun bile kita melatah kita akan tersebut....Eh mak kau!! Mak aku jatuh!! Ataupun bila kita mati nanti bila talkin dibaca kenapa mesti ber'bin'kan dengan nama mak?? Sedangkan kita didunia ber 'bin' kan dengan nama ayah kita??

Nie kesimpulan yang aku buat sendirilah berdasarkan akal logik aku tak tahu ar pendapat korang macammana plak...
Sebab yang mengandung dan melahirkan kita adalah mak kita so kita akan lebih dekat dan ingat dengan dia. Bila kita dahaga mak lah yang menyusukan kita, bila kita lapar dia jugalah yang memasak dan menyuapkan untuk kita (rindunya suapan mama aku). Biasanya perkataan yang pertama kita akan sebut adalah mama atau ibu atau yang sewaktu dengannya. Bila kita nak exam mak kita lah yang paling sibuk berpuasa dan berdoa untuk kejayaan kita. Mak kita juga yang tahu apa makanan kegemaran kita dan dia juga lah yang akan memasaknya bila kita teringin nak makan macam-macam. Mak kita juga lah yang akan memberi kita semangat setiap kali kita menghadapi dugaan dalam hidup. Banyak sangat yang mak kita buat yang kita tak mampu untuk membalas dan yang paling penting "SYURGA DI BAWAH TAPAK KAKI IBU"
Tapi bila kita dewasa kita semakin lupakan mak kita walaupun sebenarnya kita rindu sangat kat dia tapi kita tak tunjuk kita sayang sangat kat dia tapi kita tak tunjuk. Kalau kita sudah habis belajar dan bekerja… bolehkah kita kirim wang untuk mak kita? Kadang-kadang Mak kita tak nak banyak pun lima puluh ringgit sebulan pun cukuplah tapi kita??? Adakah kita buat macam tue...


Tepuk dada tanya hati.





Wednesday, November 10, 2010

Nu Flavour... Heaven

Da lama gile aku cari lagu nie...syahdu dengar pagi-pagi macam nie (masa aku taip post ni jam menunjukkan pukul 4.24pagi). Tiba-tiba rasa feel sangat, sayu pun ada. Cuba ar korang hayati lirik sambil dengar lagu comfirm layan....


Ohhh heaven oh heaven can't you help me?

First time I saw you girl
You turned me upside-down
I can't stop thinking 'bout you
My head is spinning round
I got to find a way
To get with you somehow
Girl I'm so crazy for you
You know I want you now
And every minute of every single day
I'm dreaming of how it could be
And every night before I go to sleep i'm praying
That soon you'll be here with me

Heaven heaven oh heaven can't you help me?
I looked in her eyes now she's all I see
Heaven oh heaven can't you help me?
I'm down on my knees please help me

Can't fall asleep tonight I don't what to do
I hold my pillow but I wanna be holding you
And when I close my eyes
I always see your face
I know my happiness is only a kiss away
And every hour here in the dark
Every beat of my lonely heart
Tells me that I need to be with you
Heaven oh heaven what can I do?

Heaven heaven oh heaven can't you help me?
I'm giving my love for eternity
Heaven oh heaven can't you help me?
I'm down on my knees please help me

Girl I'd give anything
If you were here with me
Give you anything you want
And anything you need
I never thought that I, could feel the way I do
But now I wanna spend the rest of my life with you
And everyday that we are apart
I'm saving this love here in my heart
And every night before I go to sleep
I'm praying that soon you'll be here with me

Heaven heaven oh heaven can't you help me?
I looked in her eyes now she's all I see
Heaven oh heaven can't you help me?
I'm down on my knees please help me

Heaven...


Nak download kat cni Nu Flavour Heaven







Saturday, November 6, 2010

Syok ke menipu dan ditipu??

Ini adalah kisah benar dan ada kaitan dengan yang hidup dan mati. Eh! Terasa ke?? Maaf ye... Kalau terasa tak disengajakan...Untuk bacaan umum lebih-lebih lagi pada yang gemar menipu.

Syok ke menipu??? Memang syok kalau tak kantoi lagi syok..betol tak?? Rasa kalau tak menipu satu hari tak kenyang sebab menipu tue dah jadi tabiat dan rutin macam makan gak kalau sehari tak makan rasa lapar kan?? Kadang-kadang orang menipu tue untuk menutup kesalahan sendiri , senang cakap kalau playboy la comfirm menipu kan??? Maklumlah semua dia nak...tapi bila da kantoi menipu mulalah gelabah terpaksa plak menipu lagi untuk tutup penipuan yang sebelum tue. Aisey bila nak habis??? Tahukah korang menipu nie sikap orang munafik?? Mmmm memang tahu tapi buat-buat tak tahu...Cakap pandai lah kan?? Macam la kau tak pernah menipu?? Memang kita semua pernah menipu tapi berpada-pada la jangan sampai semua yang kita cakap menipu je...bila dah jadi tabiat susah pulak nak buang. Itu takpe tapi bila orang yang selalu korang tipu tak percayakan korang plak da jadi satu masalah kan??? Macam mana nak bagi kepercayaan dia balik kat kita??? Pandai menipu pandai-pandailah fikir!!

Habis...apa pulak perasaan orang yang ditipu?? Syok gak ke macam orang yang menipu?? Syok sangat rasa macam nak lempang je muka orang yang tipu kita tue...betul tak?? Selama mana pun orang yang menipu tue, TUHAN tue maha adil betul tak?? Kadang-kadang si penipu nie apa punya Bodoh la, semalam cakap lain bila tanya hari nie lain plak sendiri kantoikan diri..hahahaha kelaka kan??

So untuk penipu-penipu di luar sana....jangan jadi bodoh kantoikan diri sendiri bila orang sekeliling dah tak percaya macam mana?? Bukan senang nak kembalikan kepercayaan orang lain jadi lebih baik berkata yang benar walaupun menyakitkan.

Rasulullah s.a.w bersabda: "Sebaik-baik jihad ialah berkata benar walaupun di hadapan raja yang zalim".

kerana...diantara org2 yg disayangi Allah adalah org yg sentiasa bercakap benar....
wallahua'lam.....
Related Posts with Thumbnails